F�rum / MLM,multivitaminkészítmények,p ro-contra.... / El�zm�nyek
Ugr�s oldalakra: [[1]]acai v�lasza vegyati (10:12) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | 2009.04.03. 10:45 | v�lasz | (#21892) | |
De jó, hogy akik behozzák a narancsot, az almát, maraguját, nem így gondolkodnak:-) |
vegyati v�lasza fairi (00:20) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.04.03. 10:12 | v�lasz | (#21889) | |
"Miért jobb ez a méregdrága acai gyümölcs,mint a mieink??" Ez egy nagyon jó kérdés. Az angol wiki közvetve válaszol is rá, hogy miért nem jobb:
"When three commercially available juice mixes containing unspecified percentages of açaí juice were compared for in vitro antioxidant capacity against red wine, tea, six types of pure fruit juice, and pomegranate juice (provided by Pom Wonderful, the sponsor of the study), the average antioxidant capacity was ranked lower than that of pomegranate juice, Concord grape juice, blueberry juice, and red wine. The average was roughly equivalent to that of black cherry or cranberry juice, and was higher than that of orange juice, apple juice, and tea."
Én a vörös borra szavazok (de az áfonyát is nagyon szeretem). |
fairi v�lasza acai (17:15) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.04.03. 00:20 | v�lasz | (#21882) | |
"Inni kell belõle néhány kortyot, viszel be antioxidánst, hozzájárulsz az egészséged megõrzéséhez és még az íze is jó. "
A hazai alma,körte,cseresznye,többi nálunk és környéken honos gyümölcs nem jó?
Azokban is van vitamin,antioxidáns minden..Antioxidánst a növény nem miattunk termeli,neki is létfontosságú..
Miért jobb ez a méregdrága acai gyümölcs,mint a mieink??
Dél-Ameriaik ezt eszik,náluk az alma nem terem meg(pont)
Mitõl misztikusabb egy távolról jött gyümölcs?Mert messzi országi termékre azt írunk amit akarunk,mert qrva drágán lehet eladni és a kereskedõ megtömheti vele a zsebét?
Egy igazi gyümölcs,ami nálunk terem rosszabb mint egy kivonat,vagy pár kanál nektár?
Acaiban van antioxidáns,ez jó,van vitamin,ez jó,van rost ez jó..És?
Olyan tanulmány érdekel ami szerint az acait megéri megvenni horribilis összegért,és mondja le a finom almáról,körtérõl,hazai gyümölcsökrõl!
|
acai v�lasza tamas55 (16:46) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | 2009.04.02. 17:15 | v�lasz | (#21864) | |
Kikérem magamnak a bizarr jelzõt amivel a nevemet minõsítetted:-)
Ez nem gyógyszer. Inni kell belõle néhány kortyot, viszel be antioxidánst, hozzájárulsz az egészséged megõrzéséhez és még az íze is jó.
Nem lehet nálunk kapni, nem vagyok benne ( ez jön majd úgyis )
|
tamas55 v�lasza acai (14:32) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.04.02. 16:46 | v�lasz | (#21860) | |
Ha a viz mergezo lehet, ha til sokat fogyasztasz belole (egyetertek), akkor egy vegyszer (antioxidens) miert ne lehetne szinten karos?
Epp arrol van szo, hogy konkretan meg kell nezni, hogy mibol es mennyit.
Abbol, hogy a hetkoznapi gyumolcsfogyasztas egeszseges, nem kovetkezik, hogy egy bizarr idegen gyumolcs, vagy bogyo kivonata egeszseges. |
acai v�lasza tamas55 (13:41) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | 2009.04.02. 14:32 | v�lasz | (#21857) | |
A vízbõl meg ha hirtelen sokat iszol megmérgezed magad..A tej egészséges? Igen, kivéve az arra érzékenyeknek..A gyümölcs egészséges? Te magad is írtad már. Kivéve a fruktóz érzékenyeknek..Ezek nem igazi ellenérvek. |
tamas55 v�lasza acai (09:53) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.04.02. 13:41 | v�lasz | (#21851) | |
És gyulladásgátló , immunerõsítõ.
"Tobbet er-e mint mas ismert hetkoznapi antioxidansok?" annyit biztos, mint a többi
"Kerdes: jo-e ez a fogyasztonak?" Nocsak. Jó-e az antioxidáns? Ez már rég nem kérdés
1. immunerosito: epp tegnap olvastam, hogy a fatalkori leukmia egy immunerosito molekula eredmenye az arra hajlamosak egyenekben
2.jo-e az antioxidans? Ez nagyon erdekes kerdes. Teny, hogy az antioxidansokban gazdag etelek jok. De az is teny, hogy a tisztan kivonatkent adott antioxidans lehet nagyon karos is. |
acai v�lasza tamas55 (00:19) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | 2009.04.02. 09:53 | v�lasz | (#21835) | |
És gyulladásgátló , immunerõsítõ.
"Tobbet er-e mint mas ismert hetkoznapi antioxidansok?" annyit biztos, mint a többi
"Kerdes: jo-e ez a fogyasztonak?" Nocsak. Jó-e az antioxidáns? Ez már rég nem kérdés |
tamas55 v�lasza acai (22:59) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.04.02. 00:19 | v�lasz | (#21823) | |
Ketseget kizaroan igazoltak: antioxidans hatasu.
Kerdes: jo-e ez a fogyasztonak? Hasznal-e valamit? Tobbet er-e mint mas ismert hetkoznapi antioxidansok? |
acai v�lasza Legato (22:25) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | 2009.04.01. 22:59 | v�lasz | (#21821) | |
itt egy mlmes cég termékét vizsgálták randomizálva:
http://www.aibmr.com/news/stor y.php?id=2 |
Legato v�lasza fairi (23:38) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.04.01. 22:25 | v�lasz | (#21815) | |
Te tényleg azt hiszed ,hogy nem számít,hogy mit eszünk mit iszunk akkor is csak max:120-130 évig élnénk.
A mentalitásod miatt halsz meg egyébként!
Azt hiszed aki több száz éves azt érdekli a tudományos bizonyítás meg a guiness record.Engem se érdekelne.
Másrészrõl meg akkor a rossz emberek is sokáig élnénk.Nem véletlenül nem tudja mindenki.
|
fairi v�lasza Legato (21:47) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.03.29. 23:38 | v�lasz | (#21575) | |
"De poén a kajálás miatt halunk meg. "
ha nem eszünk még hamarabb meghalunk(2-3 hét,ha kövér vagy talán több)*...
testünk nem örökre van "tervezve"..
http://hu.wikipedia.org/wiki/T elomer
Mikor elfogyik ez a szakasz,sejt tovább nem tud osztódni,így valóságban 120-130 évnél tovább nem lehet élni..**
"Ezért van az ha lerakodás van a bélfalon és fáj a fejed hiába veszel be gyógyszert úgyis mindig fájni fog a fejed mert azon a részen nem szívódik fel rendesen a tápanyag."
???,ezt fejtsd ki bõvebben,picit zavaros lett..
lerakodás a bélfalon???? Ez nekem új,no vmi bõvebb linket erre az új kifejezésre...
* nehogy nekem a prána-evéssel jön,érdekes ez a képességet de sikerült sose ellenõrzött körülmények közt bizonyítani,de annál több balesetet lehet hallani,mikor túlzásba vitte az egyén...
**250 éves ember cikke is egy ezo-s lapon jelent meg,nem tudományos folyóiratban vagyis azok a bizonyítékok se lehetnek annyira erõsek,papának élénk volt a fantáziája,fele még hihetõ... |
Legato v�lasza tamas55 (21:16) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.03.29. 21:47 | v�lasz | (#21569) | |
Ja meg a telítetlen zsírsavak oxidálják a szervezetet.Ezért egészségesebb a mag mint a kinyert olaj.Mert a magban az olaj nem oxidálódik annyira a szervezetben.
Egyébként minden bél traktus más és más tápanyagokat szív fel.Ezért van az ha lerakodás van a bélfalon és fáj a fejed hiába veszel be gyógyszert úgyis mindig fájni fog a fejed mert azon a részen nem szívódik fel rendesen a tápanyag.
De poén a kajálás miatt halunk meg.
Ezért adják a sportolóknak vénásan a sok szintetikus vitamint. |
tamas55 v�lasza Zsolti 14 (20:37) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.03.29. 21:16 | v�lasz | (#21565) | |
Egyetertek, en is gondolkoztam ezen, hogy OK, azt (ORAC) merik, de vajon az mind felszivodik-e, peldaul az aszalt sziva rostjai reagalhatnak az oxigen gyokokkel, de nem szivodnak fel a belbol...
Ha erre jarsz, barmikor szivesen latlak. |
Zsolti 14 v�lasza tamas55 (22:49) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | 2009.03.29. 20:37 | v�lasz | (#21563) | |
Kedves Tamás!
Köszönöm,hogy probálsz jobb belátásra bírni.
Tényleg megfontolom a kapott információkat.
Azonban hosszas vívódás után (mert tényleg nem kötekedni akarok) Úgy döntöttem tudomásodra hozom,hogy az ORAC-egységnek köze sincs a szervezetedbe beépülõ antioxidáns szinthez!
Az csak a bevitt táplálék antiox. tartalmát jelzi,ami csak nagyon bonyolult kémiai folyamatok során szívodik fel a szervezetedben.
(Legtöbbször kipisiljük)!
Amúgy nagyon finomakat eszel.Egyszer meghívhatnál ebédre!
Szia! |
tamas55 v�lasza Zsolti14 (21:47) hozz�sz�l�s�ra | el�zm�ny | priv�t | 2009.03.28. 22:49 | v�lasz | (#21540) | |
Pedig tanulhatnal... ne dodb ki a penzed mindenfele koklersegre, meregdraga potszerekre, elvezd a valodit: egyel mindenfele szines (es izletes) eteleket, valtozatosan. Azok tele vannak antioxidansokkal, tobbfele hasznos anyag van egy grillezett paradicsomban, egy elragcsalt mandulaban mint egy szuper multi-tapkigeszitoben...
Es nem csak antioxidanssal el az ember, csak a ceged azert nyomul azzal a markecing dijas gepevel, mert az antioxidansok kozul tud kettot merni...
Tudod, nem mindig az akarja a javadat, aki valamit elad neked "onzetlenul" es "csak a te egeszseged erdekeben"... van, hogy az, aki ramutat, hogy teged atvertek.
Persze, tudom, rosszul esik neked.
Antioxidans szintem, ha intim reszletekre vagy kivancsi, 3200 Orac egyseg (Oxygen Radical Absorbance Capacity), ma ettem foldiepret, lila-belu edesburgonyat, mazsolat, aszalt szilvat, csokoladet, csalamadet, sarga kukoricat, paprikas csirket... hogy kiemeljek parat a mai magas antioxidans tartalmu etelekbol.
Egyebkent nem merni kell, hanem elni...
Ellenkerdes: tudod-e, hogy a sncannered altal mert dimenzio nelkuli szam az milyen ORAC erteknek felel meg?
biofoton 40ezer = ? mikgrogramm/liter ORAC |
Zsolti14 | 2009.03.28. 21:47 | v�lasz | (#21537) | |
Sziasztok!
Olyan jó itt!
Annyira sokat tanulok tõletek!
Érzem a szeretetet.Tele van ez az oldal pozitív energiákkal!Itt töltõdök fel!Ahhh de jóóó!
Köszönöm barátaim!
Egyébként tudja valaki az antioxidáns szintjét??? |